Полезна информация за двигателното масло Castrol

Всичко, което трябва да знаете за лидера в производството на моторни масла Castrol

275
Евтино масло кастрол оригинално

Castrol е един от световните лидери в първокласните смазочни продукти, като масла и греси. С над 110-годишна история, Castrol успя да достигне истински рекорди, като в момента работи в над 40 страни и осигурява работа на над 7000 служители. В допълнение към повече от 40-те държави с офиси на фирмата, двигателните масла и други смазочни материали Castrol се продават в още 100 чрез различни дистрибутори, което прави Castrol гигант в света на автомобилите.

Кога започва историята на Castrol и двигателното масло Castrol?

През 1899 г. Чарлз Уейкфийлд основава CC WakeField and Company в Лондон. Първоначално компанията има за цел да осигурява смазочни материали за влакове и тежко оборудване, но в началото на миналия век Уейкфийлд е привлечен от автомобилите и самолетите, и променя посоката на компанията си, като се съсредоточава върху специални смазочни материали за двигателите на тези превозни средства.

Купи оттук

Продуктът Castrol е резултат от изследване на CC Wakefield, което установява, че рициновото масло може да реши проблема с работата на двигателното масло, както при високи, така и при ниски температури. Така Wakefield става производител на отлично масло, наречено Castrol Engine Oil и познато днес по цял свят.

Успехът на маслото Castrol днес се дължи и на друга иновация на Wakefield – спонсорството. Компанията е първата в бранша, която осъзнава, че появата на банери с моторно масло Castrol на различни състезания за шофьори води до огромно увеличение на продажбите, което позволява откриването на производствена линия, специално създадена за производителите на автомобили.

След повече от 60 години, в които компанията е преименувана на CC Wakefield, името Castrol напълно засенчва името на основателя, като по този начин води до преименуване на компанията в Castrol Ltd. Промените не спират до тук – през 1966 г. Burmah Oil Company купува Castrol 2000, а на свой ред Burmah Castrol ще бъде закупен от BP и така Castrol става част от групата компании на BP.

Castrol изпъкна отново покрай мисията на марсохода Nasa Curiosity, който през 2012 г. използва индустриална грес Castrol, играейки изключително важна роля в работата на цялата система. Смазката, използвана при мисията на НАСА, е направена да издържа на екстремни температури между -80 градуса по Целзий и 204 градуса по Целзий.

Какво предлага Castrol днес?

Днес Castrol не е просто добре позната марка двигателно масло Castrol, тя успява да предложи много повече от това. Така в офертата на компанията ще можете да откриете смазочни материали за повечето битови, търговски и промишлени приложения.

По отношение на смазването за автомобилни двигатели обаче, Castrol успя да разработи най-доброто, като разполага с много широка гама от течности за трансмисии, восъчни продукти, течности за окачване, спирачни течности, греси, продукти за почистване и поддръжка и очевидно моторни масла. Това, което препоръчва всеки продукт на Castrol, е всички продукти да са регистрирани в световен мащаб и съдържащите се в тях химикали да отговарят на всички изисквания на съвременното общество.

Каква е силата на иновацията за моторно масло Castrol?

Въпреки че са изминали над 120 години от основаването на Castrol, компанията все още има голяма сила за иновации и това се дължи преди всичко на 13-те изследователски и развойни центъра, които можем да открием в световен мащаб. Всяка година се разработват и тестват стотици продукти, а сътрудничеството с големите играчи на пазара на оборудване и части определя качеството на смазочните материали. Фактът, че продуктите на Castrol са с много добро качество, се дължи и на факта, че производители като Audi, BMW, Ford, Man, Honda, Volvo, Seat, Skoda, VW или Tata уверено препоръчват моторни масла Castrol за своите нови задвижващи системи .

Моторно масло Castrol и безопасност на околната среда

Castrol не забравя нито един от най-големите проблеми, пред които е изправено човечеството днес: безопасността на околната среда. По този начин всеки продукт е произведен в пълна безопасност и има практики, които носят преки ползи както за потребителите, така и за околната среда. Спазването на екологичното законодателство е един от основните критерии за изграждане на масла Castrol, така че да не се вреди на околната среда и да няма аварии, които вредят на хората.

Какви са продуктите на Castrol за автомобили?

Повечето от изследванията на Castrol са посветени на автомобилите, което е съвсем нормално, като се има предвид, че автомобилният пазар е огромен и непрекъснато се развива. По този начин потребителите могат да открият моторно масло на Castrol, антифриз или охлаждащи течности Castrol, течности за автоматична трансмисия, течности за ръчни трансмисии, масла за двигателни оси, спирачни течности или различни греси.

Моторно масло Castrol

Моторните масла, произведени от Castrol, са разработени в 3 категории: двигателно масло Castrol Edge, двигателно масло Castrol Magnatec и двигателно масло Castrol GTX.

Castrol Edge

масло castrol ценаМоторно масло Castrol Edge. Това е най-новата гама двигателни масла Castrol, като масло, подобрено с TITANIUM fst. Той удвоява мощността си и успява да предотврати разграждането на масления филм, като по този начин предпазва металните компоненти на двигателя. Технологията TITANIUM FST прави титана разтворим в масло поради полимери, което му позволява да работи с други технологии, като Fluid Strenght Technology.

Купи оттук

Моторното масло Castrol Edge има редица специални свойства:

  • помага за намаляване на триенето между частите с до 15%;
  • Той е изключително устойчив, като може да има живот с 45% по-дълъг от маслото на най-добрите конкуренти;
  • Поддържа максимална устойчивост със 140 часа по-дълго;
  • Увеличава максимално производителността на двигателя, както в дългосрочен, така и в краткосрочен план;
  • Помага за намаляване на отлаганията на двигателя;
  • Предпазва изключително добре, независимо при какви температури и условия се кара превозното средство;
  • Максимална производителност се постига дори когато маслото е под налягане.

Castrol Edge представя следните видове двигателни масла: Двигателно масло Castrol Edge Titanium FST 0W-30, Двигателно масло Castrol Edge Titanium FST 0W-40, Моторно масло Castrol Edge FST 5W-30, Моторно масло Castrol Edge Titanium FST 5W-40, Двигателно масло Масло Castrol Edge Titanium FST Turbo Diesel 5w-40, двигателно масло Castrol Edge Titanium FST 10W-60 и двигателно масло Castrol Edge Longlife II 0W-30. Изборът на един от тези видове моторни масла се прави, като се обръща специално внимание на спецификациите на производителя. Маслата Castrol Edge се препоръчват от много големи компании, като BMW, Fiat, Mercedes Benz, Porche, Opel или Renault.

Castrol magnatec

масло castrol ценаМоторно масло Castrol Magnatec . Това е двигателно масло на Castrol, което се фокусира върху елиминирането на негативните ефекти от течове на масло върху критични части на двигателя. Това елиминиране се постига благодарение на интелигентните молекули Castrol Magnatec, които остават върху двигателя, предлагайки максимална защита. Качеството на двигателното масло Castrol Magnatec се демонстрира от теста за износване Sequence IVA. Интелигентните молекули на маслото Castrol Magnatec са идеални за всеки двигател, защото се придържат както към частите, така и към двигателя, докато маслото изтича, създавайки защитен слой.

Купи оттук

Моторно масло Castrol Magnatec може да се закупи в няколко варианта, в зависимост от препоръките на производителя на автомобила. По този начин имате Castrol Magnatec 5W-40 C3, Castrol Magnatec 5W-40 A3 / B4, Castrol Magnatec Diesel 5W-40 DPF, Castrol Magnatec 10W-40 A3 / B4, Castrol Magnatec Diesel 10W-40 B4 и Castrol Magnatec405W A3 / B4.

Castrol GTX

castrol-gtx-масло ценаТова е друго двигателно масло на Castrol, което е направено с изключително интересна формула. Успешно допринася за удължаването на живота на двигателя, като премахва всякакви остатъци и предпазва от образуването им. Моторните масла Castrol GTX са основно предназначени за тежки условия на шофиране, като тежко време, лошо качество на горивото или тежък трафик.

Купи оттук

Има два вида Castrol GTX, от които да избирате: Castrol GTX 15W-50 и Castrol GTX 14W-40 A3-B3. И двете предлагат максимална защита срещу утаяване и много добра надеждност на двигателя и се препоръчват от производители като Hyundai / Kia, Nissan, Mazda или Suzuki. Основните предимства на двигателното масло Castrol GTX са, че съдържа формула против кал, която води до защита от утайки, предпазва от вискозитет и термични повреди и съдържа редица противоизносни добавки, които водят до значително увеличаване на живота на двигателя .

Антифриз/охладителна течност Castrol

В допълнение към маслата, Castrol има и гама от продукти против замръзване и охлаждаща течност, които предлагат модерна технология и защита на двигателя за много дълъг живот. Купувачът може да открие два вида антифриз:

Castrol Radicool NF

Това е антифриз, предназначен за съвременни двигатели, с много висока ефективност, със съдържание без нитрити, амини или фосфати. Предлага максимална ефективност, намалявайки въздействието върху околната среда.

Castrol Radicool SF

Това е охлаждаща течност Castrol на основата на моноетилен гликол, имаща силна киселинна неутрализираща роля. Не съдържа силикати, амини, нитрати или фосфати и позволява много дълъг експлоатационен живот, което води до значителни икономии на разходи. Тази течност предпазва от корозия и предлага много добра охлаждаща ефективност; Същата производителност като при масла или охлаждащи течности предлага Castrol в случай на течности за автоматични трансмисии, течности за ръчни трансмисии, греси или спирачни течности, има и редица специални продукти, идеални за двигатели.модерни.

Следователно продуктите на Castrol са отлични варианти за защита на двигателя, предлагащи съвременни технологии и изключително богата история.