Home Електро / Хибриди И Alfa Romeo се включва в електро-надпреварата

И Alfa Romeo се включва в електро-надпреварата

222
Изцяло електрическа Алфа Ромео

След като преди няколко месеца се заговори за появата на изцяло електрическа Алфа в следващите 5 години, тези дни представители на Alfa Romeo обявиха, че първият им 100% електрически автомобил ще бъде пуснат на пазара дори по-скоро – през 2024 г. Бъдещата гама от модели с нулеви емисии на базирания в Торино производител може също да получи версии за производителност, носещи логото Quadrifoglio.

Настоящият ръководител на компанията, собственост на Stellantis, Жан-Филип Импарато, който е главен изпълнителен директор на Peugeot от много години, обяви, че до 2026 г. Alfa Romeo ще пуска на пазара нов модел всяка година. От 2027 г. гамата италиански модели ще бъде напълно електрифицирана.

Поради скромните продажби през последните години, марката Alfa Romeo беше включена в план за съживяване. Така гамата, от която са моделите Giulia и Stelvio, ще получи нов член през следващата година. Става дума за всъдехода Tonale, чието пускане на пазара беше отложено за март 2022 г. заради кризата с полупроводниците.

Не пропускайте: Видове електрически и хибридни превозни средства

Други нови модели ще бъдат пуснати на пазара през 2023 и 2024 г., включително дългоочакваният мини SUV Brennero. Новите превозни средства ще бъдат построени върху техническата платформа STLA Large, разработена от Stellantis group.

По отношение на възможността бъдещите „напълно електрически“ модели на Alfa Romeo да имат и версии на Quadrifoglio, Жан-Филип Импарато обясни, че тази възможност ще бъде проучена за всеки модел, за да се види дали ще бъде напълно в съответствие с посланието. което италианците искат да предадат. „Ако смятаме, че версията за производителност е неподходяща, тогава няма да произведем версия на Quadrifoglio“, каза Импарато.

Италианският производител също обмисля план, валиден за периода 2025-2030 г. Той предвижда производството на други модели, включително автономни превозни средства, но това до голяма степен зависи от успеха на плана, който ще продължи до 2025 г.