9 основни характеристики на най-добрия семеен автомобил

19
избор на семеен автомобил

Какво да търсите в колата, когато ви предстои купуване на семеен автомобил? Различно ли е от периода преди да имате деца, когато всичко, което искахте, бяха две седалки и покрив (по възможност подвижен).

Не, дните, когато карахте спортна кола или кабриолет са безвъзвратно отминали – сега вашите желания са много по-практични. Е, и вашите приоритети също.

Представяме ви задължителния списък, когато търсите семейна кола, за да се уверите, че всички ваши желания са покрити, преди вложите парите си в нов автомобил.

Вътрешно пространство

За вас отпред пространството е нужно точно толкова, колкото и децата се нуждаят от него отзад. Внимавайте за място за краката както на шофьорската, така и на пътническата седалка и проверете пространството за краката от страната на пътника, докато на задната седалка има бебешко столче (ако това е семейният етап, в който се намирате). Столчетата, монтирани отзад, са големи, и ще се изненадате колко пътникът отпред ще трябва да направи компромис с пространството за краката, така че ако няма достатъчно място и сте високи, имате проблеми.

Мястото отзад е важно, ако имате растящи тийнейджъри с дълги крака, които също трябва да седят зад вас.

Не пропускайте: Какво да носим в колата?

Багажник

„Мисля, че багажникът е твърде голям“ – няма да го чуете от нито един родител. Няма да познаете радостта от големия багажник, докато не карате редовно кола с такъв и след това не ви я отнемат. Лесното поставяне на нещата в багажника и да не се чувствате като да редите пъзел всеки път е радостно. коли с голям багажник

Така ще можете да поставите детски колички, хранителни стоки, училищни чанти, велосипеди, спортно оборудване, кошници за пикник, одеяла, кърпи, чанти за плаж, скейтборди … трябва ли да продължа?

Добра мултимедия

Все пак е 2021 година и всички ние заслужаваме да живеем обградени от технологии. Добрата мултимедия днес означава да поддържа Apple CarPlay или Android Auto, които по същество синхронизират телефона ви с мултимедийния екран и незабавно свързват основните приложения на телефона ви със сензорния екран, само като го включите в USB порта или безжично. Качествена мултимедия за кола

Не е трудно да свикнете и можете лесно да навигирате чрез приложението за карти или да предавате поточно музика чрез Spotify. Можете също така да осъществявате повиквания и да изпращате текстове с помощта на гласово управление в някои автомобили.

Място за съхранение

За мен доброто управление на пространството осигурява приятното шофиране на кола, особено когато прекарвате в колата толкова време, колкото и в хола вкъщи. Така че естествено ще искате място за вашето кафе/чай- държачите за чаши са от съществено значение, искате държач за бутилки във вратата за освежаване и искате място за поставяне на ключовете и телефон, защото иначе лесно се губят. Жабка в централната конзола за съхранение може да бъде полезна за играчките на децата или iPad-а, когато не се използват. Децата също ценят поставките за чаши отзад.

Удобен волан

Така че това не е съществено, разбира се, но подобрява драстично вашето придвижване от т. А до т. Б. Облицован с кожа волан особено се усеща наистина удобно под ръцете и дори ако останалата част от интериора на колата не е на ниво, ако докоснете кожен волан, това няма да има значение.

Лесен контрол на климатика/климатроника

Двузонният климатик е добър, но още по-добър е функционалният дизайн и лесният достъп до климатичния контрол, който не включва прескачане през 10 различни екрана на мултимедията. Има какво да се иска и от копчетата и врътките, които са на една ръка разстояние и просто трябва да работят, както се очаква от тях.

Вентилационни отвори отзад

Вентилацията в купето е много важна, но постигането на еднаква температура отпред и отзад в колата е предизвикателство, особено за по-големите коли. Ако има едно нещо, което научихме при смяна на различни коли, това е, че децата ще забележат, когато няма вентилационни отвори отзад.

ISOFIX за седалки за децата

Те са задължителни, за да се монтират безопасно детските столчета за кола, а повечето нови автомобили ще имат и двете, така че имате избор между ISOFIX седалка или само най-горните седалки. Някои върхови връзки на автомобили могат да бъдат на покрива, така че просто отбележете къде се намират и ако са на странно място, вижте как това се отразява на пространството на главата.

Удобни седалки

Бил съм в коли, където детските столчета за кола неволно се търкаляха навътре, защото бяха под твърде голям ъгъл, така че винаги е добре да проверите тези неща и също така да проверите нивото на комфорт на предните седалки, защото след като имате деца, вие сте склонни да ходите на дълги, тежки пътешествия и започвате да забелязвате, когато седалките не са на ниво. Наистина можете да направите разлика, когато се качите в кола като Lexus RX400h и всичко е супер удобно.