Защо да купите електрически скутер

819

Нуждата от бързо придвижване на кратки разстояния в градски и селски условия днес е повече от необходимост, поради натовареното и динамично ежедневие. В тези условия електрическият скутер се превърна в страхотно допълнение и все по-често се наблюдава негово използване в града. Защо е толкова масово предпочитан от хората и какви са неговите особености, според онлайн магазин 4sales?

Електрически скутери

Защо имате нужда от електрически скутер

Освен че масово тези ел. устройства за бързо придвижване се използват за забавление от малки и големи, те имат и ползи в живота:

  • при пътуване от и до работа – в  подобен случай не сте сред намиращите се нагъсто хора в градския транспорт. Задръстванията по улиците не ви засягат и можете да минавате напряко;
  • за придвижване на болни и възрастни хора – електрическите скутери са много полезни за трудноподвижните хора, когато трябва да ходят до магазин или на друго място;
  • за разходки в парка – отлично средство за разходка в парка на чист въздух с приятели и познати;
  • за бързо придвижване – ако се наложи да отидете до колата или до метростанцията.

Какъв е принципът му на действие

В основата на електрическия скутер стои носеща L-образна рамка, върху която е монтирано цялото оборудване. То се състои от кормило, колела, спирачки, силова управляваща система, амортисьори и допълнителни средства, като осветление. Вграденият акумулатор захранва електродвигателя и устройството се движи. За водача има определени контроли, като възможност за подаване на газ, определяща скоростта на движение и спирачка.

Съвременните електрически скутери дори имат и опция за обратна връзка или рекуперация, когато се спускате по нанадолно или се бутате с крак. В този случай липсва консумация и батерията е в режим на зареждане.

Сред какви видове можете да избирате

Основно съществуват двуколки, които са и най-популярните модели. В случая, едното колело е отпред, а другото отзад. Триколките с две задни колела прави транспортния прибор по-стабилен и устойчив, без необходимост от пазене на равновесие, както е при двуколките. Съществува и трети вид, който е триколка с две предни колела, което запазва стабилността и добавя повишена маневреност.

Защо да си купите електрически скутер

Той позволява пестене на време и енергия при необходимост от изминаване на километър или повече разстояние. Има икономическа изгода от покупката, тъй като токът е по-евтин от бензина и няма големи изисквания за поддръжка и смяна на консумативи. Подобно транспортно средство е лесно за управление, бързо се свиква с неговото каране и спиране и не отделя вредни емисии в природата.

Поради голямата разпространеност на тези двуколесни и триколесни транспортни средства, те вече са много евтини и изключително мощни, дори и ако се карат от хора с наднормено тегло. Много онлайн магазини дори ги пуснаха на изплащане, което няма да натовари бюджета ви.