Съвети от MAXCAR при избор на акумулатор Exide

20

Ексайд (англ. Exide) е водещ производител на подобен вид продукти и е в челната тройка по производство на батерии на оловна основа, които намират широко приложение в автомобилната индустрия. Дейността на този конгломерат е в повече от осемдесет страни.

Именно това реноме на Ексайд го прави предпочитан партньор на водещия онлайн магазин в България – Maxcar.

Акумулатори Ексайд

Освен всичко останало Ексайд има достатъчно капацитет да покрие нуждата за акумулатори на автомобили, каравани, мотоциклети и тежкотоварни мпс-та, при това на достъпни за българския пазар цени.

Как да изберем правилно продукт с марка Ексайд

Да избереш нов акумулатор е предизвикателство, което е непосилно за повечето хора. До голяма степен това се дължи на асиметрията в информацията относно вида мпс и какъв тип му е необходим. Ето и няколко насоки:

  • Капацитет – капацитета на един акумулатор е неговата налична енергия. Колкото по-висок е този параметър, измерен в ампер-часове (Ah), толкова по-дълго ще издържи във времето;
  • Пусков (стартов) ток – използва се при стартиране на автомобила. Визира се периода от 10 до 30 сек., в които се опитваме да запалим. По-висока стойност – по-бързо и безпроблемно стартира двигателя. Измерва се в ампери (A);
  • Резервен капацитет (RC) – под този параметър стои постоянната мощност на акумулатора и колко време той може да захранва при ниско напрежение;
  • Размер – тук размерът има значение. Съобразете това и проверете във Вашата сервизна книжа колко трябва да е той.

Това са една малка част от нещата, които трябва да се знаят при избор на акумулатор Ексайд. По наше мнение е добре да се консултирате с експерт в областта, който да Ви насочи в най-правилна насока, като Ви зададе точните въпроси, свързани с Вашия автомобил.

На какво да обърнем внимание при покупка онлайн

При покупка на такъв тип продукт, особено онлайн, трябва да внимавате за няколко ключови неща. Ето едни от най-важните:

  • Цялост на опаковката – ако забележите, че по някаква причина акумулаторът отвън е надраскан или зацапан, е добре да го върнете;
  • Гаранция – повечето водещи марки, включително Ексайд, дават гаранция на своите продукти. Прави се замерване преди артикулът да се продаде и се доказва с документ, че е в добра изправност. Впоследствие при проблем той се носи в магазина и се замерва отново, за да се провери качеството и здравината на клетките. Ако то е лошо и продуктът е в гаранция, следва да се замени.

Вие сте на ход! След като имате правилната информация за важните параметри и на какво трябва да се обърне внимание, то смело можете да пристъпите към закупуване от марка Ексайд.