Home Електро / Хибриди Производство на електромобили в България?

Производство на електромобили в България?

1406
китайски електромобили

Songou Motors с интерес за производство на електрически превозни средства в България

Меморандум за намерения за изграждане на завод за електрически превозни средства бе подписан в присъствието на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова в Министерския съвет. Документът бе парафиран от изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и от ръководителите на корейско-китайската компания „Сонго моторс“ и италианската „Хадид холдинг“, съобщават от пресслужбата на кабинета, цитирани от Българската агенция за инвестиции.

Двете фирми заявиха намерение да инвестират в България 200 млн. долара за изграждането на завод за производство на електрически превозни средства.

Приемаме меморандума като много добра оценка за инвестиционния климат в България и за постигнатото от правителството по линия на облекчаване и развитие на бизнес средата. Страната ни е на инвестиционната карта на Източна Европа с доказани предимства и висок кредитен рейтинг“, заяви вицепремиерът Николова.

Изпълнителният директор на „Сонго моторс“ Йонгбок Шин сподели, че компанията му за първи път стъпва в България и изрази увереност, че проектът тук ще бъде финализиран.

„За нас България е стабилна държава и дава гаранция за бъдещето“, изтъкна партньорът му Винченцо Ди Гранди, президент на „Хадид холдинг“, който вече има дъщерна компания, развиваща транспортна дейност у нас.

Очаква се при реализацията на заявените инвестиционни намерения да бъдат открити около 2000 работни места.

Кои са SONGUO MOTORS?

SONGUO MOTORS е китайска високотехнологична автомобилна компания, чиято централа се намира в Националната високотехнологична зона на Дежоу. С изключително силен световен екип за научноизследователска и развойна дейност, SONGUO MOTORS обявяват, че успехите им се дължат на задълбочено проучване на всички основни технологии, като в традиционните производствени модели включват нови материали, нови технологии и нови процеси.

китайски електромобили СонгуоСъс заводи за сглобяване на SKD (Semi Knock Down), разположени на пет континента, фирмата постига многоплатформен монтаж, местни продажби и глобална продукция на технологии, марка и продукти. С глобализацията на пазара и персонализирането на продуктите това ще доведе до иновационната революция на бъдещата автомобилна индустрия.

Научноизследователска и развойна дейност

SONGUO създава глобален екип за научноизследователска и развойна дейност с повече от 1100 експерта, а основното ядро са професионалисти от световно известни автомобилни предприятия в Америка, Германия, Италия, Корея и др. 10 професионални R&D центъра на SONGUO Корея печелят квалификацията на научноизследователски институт, признат от Корейския институт за информация и комуникация в науката и технологиите през май 2019 г . и постигат десетки глобални патенти и международна търговска марка „NEUWAI“.

За технологията

Имайки предвид нуждите на пазара и клиентите, SONGUO провежда всестранни и иновационни изследвания и разработки и реализира индустриализирано производство на ключови технологии за нови енергоспестяващи превозни средства. Основните технически предимства са следните:

  1. Иновации при технологиите за използвани и обработка на материали;
  2. Иновации в технологиите с много мощности;
  3. SUS структурна рамка с висока степен на сигурност;
  4. Модулна технология на производство на SKD, която преобръща традиционния производствен подход.

За платформата

SONGUO има 8 авто платформи, които включват разработката и тест задвижването на 20 нови модела, включително SUV, логистични превозни средства, компактни превозни средства, електрически мотоциклети и електрически триколесни велосипеди; научноизследователската и развойна дейност и производството на системата за смяна на акумулатори и нейната интелигентна система за управление е завършена; научноизследователската и развойна дейност и инсталирането и производството на превозни средства на L4 самодвижещи се системи са в ход,

Производството на прототипи на нови енергийни превозни средства, оборудвани с водородни горивни клетки, ще завърши до 2020 г.

Масовото производство на всички линии, включително леки автомобили, търговски превозни средства и специални превозни средства ще приключи в рамките на три години.

За пазара

С нови материали, нови технологии и нови процеси, SONGUO преобърна традиционния подход за производство на автомобили от повече от 130 години. С предимството на най-добрите световно рентабилни превозни средства компанията реализира диференциация на продуктите, персонализиране на пазара и разнообразно обслужване и навлиза в „пазарната зона без конкуренция“.

До октомври 2019 г. SONGUO е подписала 52 дистрибуторски партньора в петте континента на глобалния пазар, с поръчки за близо 800 000 броя автомобили.