Пътна помощ – защо си струва

32
пътна помощ магистрала Пловдив

Тече третото десетилетие на 21-ви век, автономните коли вече не са предмет само на фантастичните книги и филми, и електрическите коли превземат дори и пътищата в България. И въпреки всичко все още няма измислена машина, която да работи без да се поврежда. Защото каквото и да си говорим – каквито и системи и „извънземни“ екстри да има новият ви автомобил, той все някога ще се повреди. И по закона за всемирната гадост, това ще бъде в най-неподходящия момент.

Е какво да направим – случва се, си казвате. Е, има една услуга за автомобилистите, с която е задължително да сте запознати, без значение какъв автомобил карате.

Какво е пътна помощ?

Пътна помощ е услуга, която помага на шофьорите, когато са блокирани край пътя. Тази услуга е комплексна и включва много различни аспекти, включително теглене, доставка на гориво, подаване на ток, малък ремонт на пътя, репатрак и т.н. Всеки уважаващ себе си шофьор трябва да има в портфейла си визитка или в телефона си номер на фирма за пътна помощ.

Какви са услугите за пътна помощ?

Има много услуги, които пътната помощ може да предложи на шофьорите. Теглещите камиончета често са оборудвани с инструменти за справяне с различни крайпътни проблеми. Тези услуги ще варират в зависимост от компанията, така че е добре да се уверите, че избраната фирма може да ви помогне, когато имате нужда от:

Доставка на гориво

Ако колата ви свърши бензина и сте блокирани на междуградски път, пътна помощ на магистралата може да ви донесе достатъчно гориво на място, за да ви стигне до най-близката бензиностанция.

Репатриране

Ако колата ви се е повредила и не може да се щофира, репатрак ще я откара до най-близкия автосервиз. Тази услуга може да бъде включена в цената на покритието за пътна помощ.

Подаване на ток

Ако акумулатора на колата ви е изтощен, професионалистите от пътната помощ могат да ви дадат ток, за да можете да продължите пътя си.

Услуга за отблокиране/отключване на колата

Автоматичните блокировки в съвременните автомобили могат да се случат на всеки. Ако сте заключили ключовете си в колата си, пътната помощ може да ви помогне да се върнете в автомобила си. Те ще изпратят някой с инструменти за отключване, за да решите проблема.

Смяна на спукана гума

Ако имате спукана гума, аварийните крайпътни служби могат да ви помогнат да тръгнете отново. Те могат да сменят или залепят вашата спукана гума и да използват компресор, за да я надуят на пътя. Ако не могат да я поправят на място, могат да ви изтеглят до автосервиз, за ​​да решат проблема.

Лебедка

Ако колата ви е заседнала в калта или снега, пътната помощ може да я извади с лебедка.

С какво е полезна пътната помощ?

Има много причини, поради които пътната помощ е полезна за шофьорите и те включват следното:

Бързо обслужване

Едно от основните предимства на пътната помощ е бързото получаване на помощ. Не искате да чакате часове за пристигането на камион за теглене, когато колата ви се повреди. Със спешната пътна помощ поддръжката ще бъде на път веднага щом се обадите.

Достъпни цени

Друго предимство е, че е достъпна. Повечето застрахователни компании предлагат пътна помощ като добавка към вашата съществуваща полица и тарифите обикновено са много разумни. Ако нямате застраховка за пътна помощ, включена във вашата автомобилна застраховка, можете също да я закупите като самостоятелна услуга. Така или иначе, получавате много за парите си – и ще се радвате, че имате тази възможност, ако някога имате нужда от помощ на пътя.

Защита при повреда

Друго голямо предимство на програмите за пътна помощ е, че те предлагат защита при повреда. Това означава, че ако колата ви се повреди, ще ви изтеглят до най-близкия автосервиз.

Спокойствие

И накрая, най-доброто предимство на пътната помощ е спокойствието. Ако нещо се обърка, знаете, че не е нужно да се притеснявате – помощта е на път. Знаейки, че помощта е само на едно телефонно обаждане, може да ви даде увереността да тръгнете на дълъг път.