Няколко съвета за по-приятно шофиране

38
съвети за шофьори

В AUTODOC Club всеки шофьор може да намери съвети и трикове, които да му помогнат не само да поддържа колата си самостоятелно, но и многобройни трикове наречени лайфхакове, с които да улесни живота си по начини, за които никога не е предполагал.

Летни лайфхакове:

Високите температури през лятото могат да направят шофирането не само неприятно, но и да доведат до разсейването на шофьора. Ако нямате климатик или климатикът ви не работи, поддържането на приятен микроклимат в колата ще е невъзможно. Отварянето на всички прозорци едновременно не е правилното решение за оптимален въздушен поток за охлаждане на салона.

Лайфхак: отворете единия преден и единия заден прозорец на колата, диaгонално разпoложени един срещу друг. Това създава по-силно въздушно течение, което помага за охлаждането.

Как да предотвратите нагряването на волана, докато колата е паркирана? Когато паркирате, завъртете волана на 180 градуса. По този начин ще се нагрява само долната му част и няма да ви пари, когато започнете да шофирате.

Зимни лайфхакове:

Ниските температури през зимата създават голям брой предизвикателства за шофьорите. Замръзване на стъклата, на ключалките и трудно палене. Ето как да се справите с тези ситуации:

– Как да предотвратите замръзване на ключалките през зимата? Много е лесно! Напръскайте спрей WD-40 в отвора на ключалката и изчакайте да се размрази.

– Как да запалите лесно колата при минусови температури? Използвайте спрей Start Fix. Той се напръсква върху въздушния филтър на двигателя или всмукателната тръба. Той е силно запалим и улеснява работата в момента на паленето му. Не се препоръчва да се използва често.

– Натрупването на лед по стъклата може да е сериозен проблем, особено ако нямате време да чакате разтопяването му сутринта. За да не стържете леда с риск да надраскате стъклото, можете да използвате спрей против лед. Напръскайте стъклото, изчакайте няколко минути и ще можете да го почистите с лекота.

Посетете AUTODOC CLUB, за още много лайфхакове като тези и съвети, които ще направят живота на всеки шофьор по-лесен и приятен.