Няколко чести летни повреди на автомобила ви и как да ги преодолеете?

76
повреди по колата през лятото

На първо място, преди да потеглите на дълъг път, е важно да направите няколко прегледа на автомобила ви, за да може да се предпазите от евентуални повреди. И все пак понякога се случва, и най-добрите шофьори да се окажат в непредвидени ситуации, част от които ще ви представим днес.

Течащ радиатор

Течащият радиатор може да направи множество повреди над вашия двигател. Затова е изключително важно, да го проверите преди да потеглите. Понякога дори и прегледан той може да се спука, и да започне да изпуска течността си. Именно тогава е важно да спрете на бензиностанция и да си вземете специални уплътняващи добавки, които може да спасят положението до момента, в който се приберете или посетите сервиз. За нови и качествени авточасти се доверявайте на Тарос Трейд БГ ООД – едрогабаритни авточасти.

Счупено стъкло

За съжаление, понякога се случва някой да ви счупи стъклото, особено ако сте в друг град или сте спрели неправилно. Ако това стъкло е предното, ви съветваме да намерите правилния сервиз и да бъде сменено, но ако е страничното имате вариант. Всяко едно полипропиленово парче и малко тиксо ще ви свършат работа, докато се приберете у дома. Имайте предвид, че веднага след това е добре да го смените с ново стъкло и не забравяйте, че шумът ще е голям по пътя.

Изгорели фарове

Много шофьори не знаят, че ако случайно лявата ви крушка изгори по време на път е добре да преместите дясната на нейно място. Това при много автомобили вече е трудно, но е важно, за да може насрещното движение да се ориентира, къде свършва колата ви от тяхната страна. Също така, в далечината може да ви помислят за мотор и едно неправилно изпреварване да предизвика ПТП.

Имайте предвид, че най-добрият вариант е да държите резервна крушка в колата, защото ако пътувате в чужбина за подобна повреда може да ви спрат от движение.

Паднал акумулатор

Това е по-скоро проблем, който се случва през зимата, но не е изключен и през лятото. Един от вариантите е да пробвате да бутате колата, ако тя е бензинова и е с ръчна скоростна кутия. Бутането се осъществява, когато автомобилът е на контакт, колата се бута настойчиво, за да може да достигне лека скорост. След това вкарвате втора, а понякога и трета скорост, и пускате съединителя рязко.

За съжаление този метод може да създаде проблеми при дизеловите автомобили с верига. Също така и при модерните автомобили, които се палят с бутон, а при автоматиците е невъзможен метод. Затова попитайте някой да ви даде ток и винаги дръжте в колата си комплект с кабели.

Понижено ниво на маслото

Маслото е изключително важно за доброто състояние на двигателя. При дълъг път, както и в горещо време да ви светне лампичката за маслото е много вероятно. Най-добрият вариант е да имате резервно масло, което да поставите веднага щом видите показателите. Ако нямате от вашето масло може да помолите някой да ви даде малко количество от неговото, колкото да се придвижите до бензиностанция или до дома ви. От там може да направите поръчка онлайн и скоро отново да сте на пътя.

Имайте предвид, че доливането на масло, което не е за вашия автомобил може да навреди сериозно на двигателя. Малко количество ще е напълно достатъчно, за да се придвижите за кратко.

Незавиисмо, в каква ситуация изпаднете е важно да реагирате адекватно и да не се паникьосвате. Винаги се доверявайте на качествени авточасти и проверявайте автомобила си често.