Къде може да намерите нови авточасти за Audi

18
авточасти за audi

Покупката на нови авточасти за Audi ще допринесе за спестяване на средства в дългосрочен план, тъй като оригиналните компоненти са качествени и рядко се чупят. Откъде да сте сигурни, че купувате маркови части и как да ги разпознавате? Кои са често купуваните и какви са особеностите при избора, според онлайн магазин Automotozone?

Какви са предимствата на новите авточасти за Ауди

Въпреки че неизползваните автокомпоненти са значително по-скъпи от имитациите и употребяваните им аналози, те имат и своите не малко предимства:

  • получавате гаранция – производителите на оригиналните авточасти за Ауди дават гаранция за качество на продуктите си;
  • отговарят точно на нужните характеристики – добре подбраните части за коли пасват идеално по местата си и осигуряват описаните на опаковката характеристики;
  • по-дълготрайни са – изработени са от висококачествени сплави, което ги прави дълготрайни, дори и при функционалност в екстремни работни условия;
  • по-рядко има случаи на аварии – високото качество на оригиналните авточасти за Ауди по-рядко се повреждат и осигуряват безаварийна работа на превозното средство.

Как да разпознавате авточастите за Ауди

Технологиите за копиране и пресъздаване на оригиналните компоненти постоянно се подобряват и става все по-трудно визуалното и моментно разпознаване на фалшификатите от оригиналите. Въпреки това, съществуват някои трикове, които ще ви помогнат бързо да се уверите, дали купувате висококачествено копие или напълно оригинални нови авточасти за Ауди. За последните е характерно откриването на щамповка с код на номер, който съвпада с наличния в идентичната част на автомобила.

Фалшификатите обичайно се произвеждат в Китай или Тайван, така че обърнете внимание на страната производител. Опаковката на оригинала е с баркод, предоставящ информация с името на производителя и на страната.

Къде ще откриете нови компоненти за Ауди

При избора е важно да се съобрази видът на двигателя – бензин или дизел. Важна особеност още е марката и модела на автомобила, както и принадлежността му към определени серии. Обърнете още внимание на вида на каросерията, тъй като има седан, хечбек, комби и т.н. Понякога, в зависимост от нужните части, това може да има значение.

От онлайн магазин Automotozone са установили, че най-често търсени са автокомпонентите за светлините и различните датчици, като уязвими части, които по-често се повреждат и изискват смяна.