Автомобили и часовници – съвместно сътрудничество, което представя стилни и елегантни решения

479
часовници с марки на автомобили

Много световни производители, в опит да привлекат нови купувачи към своите специализирани продукти, рано или късно заявяват присъствие и на пазара на часовници.

В това отношение съществуват редица примери. Някъде дори връзката между двата луксозни продукта е впечатляващо солидна и сериозна, както в случая с Montblanc или Louis Vuitton, а в други случаи часовникът е просто чудесен допълнителен елемент, например, като при Hugo Boss и Michael Kors.

Няма как да пропуснем да споменем и големия бранд Ferrari, който продава както кварцови часовници на атрактивни цени, така и супер луксозни модели на престижни марки.

Въпреки, че марката Lamborghini не е пряко свързана с автомобилния производител, часовникът, произведен от Tonino Lamborghini (основан от брата на Ferrucho Lamborghini), придобива световна популярност.

В по-голямата си част подобни часовници, свързани с големите автомобилни марки, не са твърде скъпи и много хора биха могли да си ги позволят. Визираме различни брандове, например Maserati, Jaguar и Lotus (последните можете да намерите в магазина за часовници Timebox.bg). Maserati е аналог на часовниците Ferrari, официалният часовник на марката, който може да бъде закупен в официалния онлайн магазин, както и в много европейски градове. Jaguar е швейцарска марка, собственост на Festina. Що се отнася до Lotus, тази марка няма нищо общо с легендарния отбор от Формула 1, но трябва да се отбележи, че структурата на собственост на самата марка е сама по себе си доста объркваща, точно както и историята на борбата за цветовете и марката Lotus в днешното състезание F1.

Този часовник е предназначен както за фенове, така и за всички останали потребители, които просто си падат по определен дизайн. Цените най-често варират между 150-300 евро. Механизмите са преобладаващо кварцови, а часовниците изглеждат особено привлекателно. Някои от моделите са определени от специалистите като много добри и то не само по отношение на дизайна, на подбора и комбинацията от материали.

Като цяло, моделите Maserati, Jaguar и Lotus са изработени с подобаващо качество, прецизно сглобени и най-важното – идват на адекватни цени.

Повечето хора намират за очарователен фактът, че световете на престижните автомобили и луксозните часовници са неразривно свързани. Умелите технически и дизайнерски решения превърнаха луксозните стоки в един от основните показатели за социалния статус на потребителя. Всеки иска да се отличава със своя вкус и да прави впечатление на преуспяващ във всяко едно отношение. И в тази връзка, нима има нещо по-стилно и специално в това, човек да се сдобие с часовник, създаден в тясно сътрудничество с емблематични производители на автомобили.

Разбира се, примерите, които изброихме по-горе, са само малка част от плодовете на ползотворното сътрудничество между марките на автомобили и часовници. Всъщност, всеки месец на пазара излизат все повече модели часовници, които носят известните имена на престижни марки коли. Хубаво е, че съвместната изработка изобщо не е ограничена само до еднаквите им имена, а производителите на тези прекрасни часовници не пропускат да използват същите материали, употребявани и в автомобилната индустрия и по-точно на тези марки коли, на които са посветени модните бижута. Единството се забелязва не само в корпоративните стилистични решения и цветове, но и в излъчването и енергията, която струи от модните часовници, носещи имената на световно признати марки автомобили.